SPELREGELS


Inleiding

In deze Eredivisie-pool draait alles om jouw voorspelling van de wedstrijden die in de Eredivisie gespeeld worden. Het is aan jou om de wekelijkse speelrondes van de juiste uitslagen te voorzien. Op basis van de voorspellingen doe je mee in het algemene klassement en in de periodeklassementen. Tevens is het mogelijk om in één of meerdere sub-pools mee te spelen.

Voor alle deelnemers gelden de volgende spelregels:

Inschrijven

Als nieuwe gebruiker ga je eerst naar "Aanmelden". Je vult hier je inlognaam, e-mailadres, teamnaam, en je voor- en achternaam in. Je inloginnaam hoeft niet gelijk te zijn aan je teamnaam. Je inlognaam is uniek en zal niet getoond worden in de diverse ranglijsten. Hierin word je namelijk met je teamnaam vermeld. Je kunt ook aangeven of je via e-mail reminders wilt ontvangen. Na het aanmelden krijg je via e-mail een bevestiging van deelname en het password om in te loggen. Bij de 1e keer aanloggen wordt je team actief.

Aanloggen

Aanloggen doe je door middel van je inlognaam en je password. Nadat je ingelogd bent, krijg je toegang tot de diverse menu-opties en de data behorende bij de login-naam.

Voorspellingen

Na inschrijving kan je per week de uitslagen van wedstrijden in de Eredivisie voorspellen. Een speelronde (week) loopt van Maandag t/m Zondag. Na elke wedstrijddag worden de punten aan de voorspellingen van de gespeelde wedstrijden toegekend. Op zondagavond wordt de stand bijgewerkt met alle uitslagen van de wedstrijden van de voorgaande week.
Elke dag kunnen er voorspellingen gedaan worden voor wedstrijden in de komende weken. Voorspellingen kunnen gedaan worden tot direct voor aanvang van de wedstrijd. Dit geldt voor alle wedstrijden, ook als er op één dag meerdere wedstrijden op verschillende tijdstippen gespeeld worden.
Het is dus mogelijk om toekomstige weken alvast te voorspellen. Deze voorspellingen kunnen steeds aangepast worden tot direct voor aanvang van de wedstrijd.
Indien een wedstrijd verplaatst wordt naar een andere speeldatum of aanvangstijd, zal deze ook in wedstrijdkalender van het spel veranderd worden. Als je deze wedstrijd al voorspeld hebt, zal ook de voorspelling mee verhuizen. Het is mogelijk dat een wedstrijd door een verplaatsing mee gaat tellen voor een andere periode.
Check regelmatig jouw voorspellingen en in het bijzonder die van de aankomende week!!

Puntentelling

Aantal doelpunten van 1 ploeg goed voorspeld:2 punten
Indien er een winnaar is: Toto uitslag goed voorspeld:5 punten
Indien het een gelijkspel is: Toto uitslag goed voorspeld:6 punten
Wedstrijduitslag goed voorspeld:9 punten

Op basis van deze puntentelling verdient iedere deelnemer punten met zijn voorspellingen. De score van een deelnemer bepaalt zijn plaats in de algemene ranglijst, in eventuele sub-poolstanden en in de periodestand. Deze ranglijsten zijn na elke speelweek bijgewerkt.

Wedstrijdresultaten

Voor het bepalen van de wedstrijduitslagen gelden de officiele uitslagen volgens de KNVB.
Van gestaakte wedstrijden telt de uitslag van de uiteindelijk uitgespeelde wedstrijd. Een gestaakte wedstrijd waarvan het restant uitgespeeld dient te worden, zal zijn oorspronkelijke datum behouden. Een gestaakte wedstrijd die geheel overgespeeld wordt, zal opnieuw gedateerd worden. Hierdoor is het mogelijk dat deze wedstrijd meetelt in een andere periode.

Periode-resultaten

Het competitie-schema wordt onderverdeeld in een 4-tal perioden. De speeldata van de diverse wedstrijden zijn bepalend voor de periodetoerekening. Uitzondering hierop is een gestaakte wedstrijd die op een later tijdstip uitgespeeld wordt. De weken van de huidige periode zijn geel gemarkeerd in het Voorspellingen scherm.

De data van de perioden zijn als volgt:
Periode 1:week 30 (2022)t/m week41 (2022)
Periode 2:week 42 (2022)t/m week04 (2023)
Periode 3:week 05 (2023)t/m week12 (2023)
Periode 4:week 13 (2023)t/m week23 (2023)

Subpools

Het is ook mogelijk om met vrienden, familie, collega's etc. in een subpool te spelen. In deze pool speel je met en tegen elkaar in een aparte ranglijst. Daarnaast blijf je meespelen in de algemene ranglijst. Om mee te spelen in een sub-pool moet je aangemeld zijn bij deze site. Het meespelen in, of het aanleggen van een sub-pool kan op de Homepage van de site, zodra je ingelogd bent. Het is mogelijk om in meerdere subpools mee te spelen. Iemand (deze persoon zal als manager optreden) verzint een poolnaam en een pool-password. Hij of zij kan anderen uitnodigen om mee te spelen, door ze de subpoolnaam en het subpool-password te geven.

Wedstrijd van de week

Elke week is er een 'Wedstrijd van de Week'. De 'Wedstrijd van de Week' is te herkennen aan de rode markering in het overzicht en levert dubbele punten op. Deze wedstrijden worden door ons vastgesteld, . Wijzigingen zijn nog mogelijk tot de maandag van de betreffende speelweek, bv bij verplaatste wedstrijden. Mocht na de maandag de aangewezen wedstrijd van die week niet doorgaan of verplaatst worden buiten de speelronde, dan wordt er voor die week geen nieuwe 'Wedstrijd van de Week' aangewezen.

Reminder

Bij de Instellingen kun je aangeven of je Reminders wilt ontvangen. Een reminder wordt via e-mail verstuurd, op het moment dat je voor een wedstrijddag geen of niet alle voorspellingen hebt ingevuld.
<-- terug